Ohjelma

Merikaupungin loistoa ja entisajan markkinahumua

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on meri-ohjelmaa.jpg

Meriohjelma

Museonrantaan ankkuroituu vuosittain toinen toistaan kiinnostavampia laivoja ihasteltavaksi, osaan upeista aluksista on järjestetty tutustumiskäyntejä myös laivan sisälle saakka. Palkittuun Raahen saaristoon pääsee tutustumaan paikallisten meritoimijoiden venekuljetuksilla ja risteilyillä.

Komerssin markkinat

Raahe oli Suomen suurin satamakaupunki vuosina 1860-1870. Komerssin markkinoilla palataan entisajan purjelaivakauden tunnelmaan torimyyjien asuja ja käsintehtyjä tuotteita myöten merellisissä maisemissa Raahen Museonrannassa.

Työnäytökset

Merikaupungin historia herää henkiin tapahtuman aikaan kiehtovien purjelaivakauteen pohjautuvien työnäytösten myötä. Olemme päässeet tutustumaan mm. sepän taontatöihin, köydenpunontaan 1800 -luvun menetelmin, kirjansidontaan sekä tuohitöihin.
Perinteisten käsitöiden taitajat ovat täydessä työntouhussa tapahtuman ajan ja kertovat mielellään työvaiheista töiden lomassa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on tyonaytokset.jpg

Lallin ja siken meriseikkailu

Lallin ja Siken Meriseikkailu tarjoaa lapsille jännittävää meriaiheista tekemistä seikkailuradan parissa.
Lapset pääsevät suorittamaan erilaisia tehtäviä ja hauskanpidon ohessa kehittämään mm. liikunnallisia taitoja, tasapainoa ja tarkkuutta.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on lallin-ja-siken-meriseikkailu.png

Pooki flakkaa – Raahen meripäivien 2021 ohjelma ja aikataulu löytyvät lähempänä tapahtumaa tältä sivulta.