Ohjelma

Merikaupungin loistoa ja entisajan markkinahumua!

Meriohjelma

Museonrantaan ankkuroituu vuosittain toinen toistaan kiinnostavampia laivoja ihasteltavaksi, osaan upeista aluksista on järjestetty tutustumiskäyntejä myös laivan sisälle saakka. Palkittuun Raahen saaristoon pääsee tutustumaan paikallisten meritoimijoiden venekuljetuksilla ja risteilyillä.

Komerssin markkinat

Raahe oli Suomen suurin satamakaupunki vuosina 1860-1870. Komerssin markkinoilla palataan entisajan purjelaivakauden tunnelmaan torimyyjien asuja ja käsintehtyjä tuotteita myöten merellisissä maisemissa Raahen Museonrannassa.

Lallin ja siken meriseikkailu

Lallin ja Siken Meriseikkailu tarjoaa lapsille jännittävää meriaiheista tekemistä seikkailuradan parissa.
Lapset pääsevät suorittamaan erilaisia tehtäviä ja hauskanpidon ohessa kehittämään mm. liikunnallisia taitoja, tasapainoa ja tarkkuutta.

Työnäytökset

Merikaupungin historia herää henkiin tapahtuman aikaan kiehtovien purjelaivakauteen pohjautuvien työnäytösten myötä. Olemme päässeet tutustumaan mm. sepän taontatöihin, köydenpunontaan 1800 -luvun menetelmin, kirjansidontaan sekä tuohitöihin.
Perinteisten käsitöiden taitajat ovat täydessä työntouhussa tapahtuman ajan ja kertovat mielellään työvaiheista töiden lomassa.

Ohjelma ja aikataulu löytyy myöhemmin tältä sivulta.