Vastuullisuus

Ympäristövastuullisuus

Tapahtuman järjestäjänä vastuullisuus on meille tärkeä asia. Yleisön sekä henkilökunnan hyvinvoinnin ja turvallisuuden lisäksi haluamme huolehtia myös luonnon ja ympäristön hyvinvoinnista.

Raahen kaupunki kuuluu Hinku-verkostoon, jonka tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 80 %:lla vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Myös me haluamme omalta osaltamme olla mukana yhteisen tavoitteen saavuttamisessa. Tapahtumat eivät koskaan ole ympäristöteko, mutta huolellisella suunnittelulla voimme vähentää ympäristökuormaa askel kerrallaan.

Huomioimme ympäristövastuullisuuden mm. seuraavin keinoin:

Tapahtumapaikalta löytyy valmiiksi tarvittava infra ja keskeisen sijainnin ansiosta alueelle pääsee helposti sekä kävellen että pyöräillen. Tapahtuma-alueella on sähkökeskukset, joten emme tarvitse ollenkaan esim. Aggregaatteja vaan sähkön toimittaa paikallinen sähköyhtiö. Tapahtuma-alue kuuluu kunnalliseen viemäriverkostoon, joten jätevesi ei kulkeudu luontoon.

Logistiikka hoidetaan nopeasti ja tehokkaasti logistiikkasuunnitelman mukaisesti, näin säästymme turhilta ajokilometreiltä. Kompaktissa kaupungissamme kuljetusmatkat ovat lyhyitä ja varastot sijaitsevat muutaman sadan metrin päässä tapahtuma-alueesta.

Ruokailu työntekijöille ja talkoolaisille on järjestetty siten, että jokainen annos valmistetaan tilauksesta, joten ruokahävikkiä ei synny. Ruoka-annosten myyjiä suositellaan käyttämään biohajoavia ruokailuvälineitä ja välttämään kokonaan muovisia kertakäyttöastioita. Suosimme enenevissä määrin myös paikallisuutta sekä lähi- ja luomutuotajia.

Jätehuollossa olemme ottaneet huomioon kierrätyksen sekä varanneet tapahtumaan riittävän määrän jäteastioita, jotta turhaa roskaamista ei syntyisi. Alueella kiertää myös siistijät, keräten ja tyhjentäen roska-astiat säännöllisesti. Kierrätettäviä jätteitä ovat mm. biojäte, kartonki sekä metalli. Tapahtuma-alueella tupakointi on kielletty, mutta alueen ulkopuolelle on osoitettu omat paikat tupakointiin josta löytyy myös asianmukaiset astiat tumpeille.

Hankinnat pyritään tekemään ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavasti niin, että ne palvelevat meitä useiden vuosien ajan kaikissa järjestämissämme tapahtumissa, suosimme myös kierrätystä hankinnoissamme. Tapahtumamarkkinointi on keskitetty sähköisiin kanaviin ja olemme luopuneet paperisten ohjelmalehtisten painamisesta sekä vähentäneet jakomateriaalin määrän minimiin.